Bereiding

  1. Smelt de biter. Verkruimel de volkorenbiscuits en meng ze met de gesmolten boter. Bedek de bodem van een springvorm (met doorsnee van 24 cm.) met het biscuitmengsel en druk het goed aan. Zet ca. 30 minuten in de koelkast om op te stijven.
  2. Smelt de pure chocolade au bain-marie. Los het cacaopoeder op in 2 el heet water. Klop de kwark los met de suiker en wat bloem. Klop er één voor één de eieren en eidooiers doorheen. Roer er de crème fraîche en het cacaomengsel doorheen. Spatel er de gesmolten chocolade doorheen.
  3. Verwarm de over voor (elektrisch: 175 ºC / hetelucht: 150 ºC). Verpak de onderkant van de springvorm goed in een aantal lagen aluminiumfolie. Schenk het kwarkmengsel in de springvorm en zet hem in een braadslee. Vul de braadslee voor de helft met warm water en zet het geheel in de oven. Bak de kwarktaart in ca. 1 uur gaar.
  4. Neem de taart ui de oven en verwijder de aluminiumfolie van de springvorm. Laat de taart even afkoelen. Laat vervolgens minimaal 6 uur afkoelen in de koelkast. Verdeel de vlaaikersen over de taart en laat nog ca. 30 minuten opstijven. Versier de taart voor het serveren eventueel met chocoladekrullen.
Author

Write A Comment

Rating recept




Exit mobile version