Hoeveelheid: ongeveer 12 stuks

Lekker voor bij een barbecue of een lekker luie zondagmiddag. Snel klaar en heerlijk met enkele dips.

Bereiding

  1. Kneed van het zelfrijzend bakmeel, het zout, het bakpoeder en de Griekse yoghurt een soepel deeg. Bestuif het deeg lichtjes met bloem en leg het in een kom. Laat afgedekt circa 30 minuten rusten.
  2. Pel en snipper de knoflook. Was de oregano en schud hem droog. Pluk de blaadjes van de takjes en hak de oregano fijn. Smelt de boter en meng er de knoflook en de oregano doorheen.
  3. Hak de zongedroogde tomaat zeer fijn en meng hem de olijfolie. Verdeel het deeg in circa 12 porties. Rol de deegporties op een met bloem bestoven werkvlak uit tot dunne plakken.
  4. Verhit een grillpan. Snijd de deegplakken enkele malen in en gril het brood ca. 2 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar. Bestrijk de broden direct na het grillen met de knoflookboter of de tomatenolie. Serveer de broden binnen en halfuur.
Author

Write A Comment