Gemaakt met eigen gedraaid gehakt (sukade). Heerlijk, heerlijk. Niet voor niets de ‘signature’ burger van Byron.
Bereiding
Stap 1. Maal het vlees tot gehakt (optioneel)
Indien van toepassing, maal het gehakt. Ik heb hiervoor sukade gebruikt, gekocht bij de Makro (8 euro per kilo in de aanbieding), en écht: wat een verschil met het gehakt dat je in de supermarkt koopt. Eigenlijk kun je niet zonder….
Maak hiervan burgers van ongeveer 180 gram en leg deze een halfuurtje in de koelkast.

Stap 2. Verhit de barbecue naar hoog en snijd de broodjes.
Zorg dat kooltjes mooi heet en grijs zijn. Snijd intussen de broodjes in tweeën. Gebruik voor deze burgers flinke broodjes, zoals Italiaanse bollen of ciabatta’s.
Stap 3. Grill de burgers
En dan nu begint het leuk te worden ;). Grill de burgers tot ze een mooie kleur krijgen boven het hoge vuur en verplaats ze vervolgens naar het minder hete gedeelte.

Stap 4. Smelt de kaas
Smelt de kaas, dit duurt ongeveer 2 minuutjes, door de plakjes op de burgers te leggen en de deksel van de BBQ te sluiten.

Stap 5. Maak de broodjes mooi op
Begin met een blaadje sla op de onderste helft (dit helpt ook tegen het zompig worden van het brood, bij eventueel doorlekken van vet en saus), en leg hier vervolgens wat plakjes augurk op.
Vervolgens de burger erop en de overige ingrediënten: spek, tomaat, ui, en eindig met een flink dot saus.

Stap 6. Schenk jezelf een goed glas bier in en geniet!
Pak een lekker biertje erbij, zoals bijvoorbeeld een Karmeliet Tripel. Deze past er uitstekend bij en geniet van deze heerlijke burger. Met recht een ‘Guilty Pleasure’!
