Heerlijke reepjes rundvlees, geserveerd met salsa’s, guacamole en tortilla’s. Snel te maken, ideaal voor een feestje of een zomaar een gezellige middag in de tuin.
Bereiding
- Snijd overtollig vet en zeen van de bavette
- Voor de marinade: meng alle ingrediënten behalve het zout in een grote kom en laat het vlees hier minimaal 3 uur in marineren (langer mag ook)
- Stook de BBQ op tot hoog
- Optioneel: snijd het vlees in stukken van ongeveer 10 centimeter
- Verwijder overtollige marinade en leg het vlees direct boven de kolen
- Schroei beide kanten mooi dicht, met een ruit patroon (3-4 minuten per zijde).
- Als je van well done houd, verplaats de stukken vlees naar indirecte hitte en gaar nog een paar minuten door.
- Als je je vlees liever medium hebt, haal het vlees van de BBQ, laat 1-2 minuutjes rusten
- Belangrijk: snijd het vlees vervolgens haaks op de draad in dunne plakjes
- Serveer met de tortilla’s en diverse salsa’s en guacamole. Eet smakelijk!