Heerlijke reepjes rundvlees, geserveerd met salsa’s, guacamole en tortilla’s. Snel te maken, ideaal voor een feestje of een zomaar een gezellige middag in de tuin.

Bereiding

  1. Snijd overtollig vet en zeen van de bavette
  2. Voor de marinade: meng alle ingrediënten behalve het zout in een grote kom en laat het vlees hier minimaal 3 uur in marineren (langer mag ook)
  3. Stook de BBQ op tot hoog
  4. Optioneel: snijd het vlees in stukken van ongeveer 10 centimeter
  5. Verwijder overtollige marinade en leg het vlees direct boven de kolen
  6. Schroei beide kanten mooi dicht, met een ruit patroon (3-4 minuten per zijde).
  7. Als je van well done houd, verplaats de stukken vlees naar indirecte hitte en gaar nog een paar minuten door.
  8. Als je je vlees liever medium hebt, haal het vlees van de BBQ, laat 1-2 minuutjes rusten
  9. Belangrijk: snijd het vlees vervolgens haaks op de draad in dunne plakjes
  10. Serveer met de tortilla’s en diverse salsa’s en guacamole. Eet smakelijk!
Author

Write A Comment